BLOGG


IMG_5958

FilmFront Fredag

Välkommen till FilmFront Fredag! Jag heter Phoenix Fataneh Nik-Khakian och är filmare, kulturvetare samt drama-, teater-, och medielärare. Mer om mig kan du läsa under fliken Om Aida Film. Jag har tidigare skrivit filmrecension för tidningen Sesam. Jag tänker börja skriva om film igen, men den här gången på min blogg FilmFront Fredag. En god anledning att starta en filmblogg nu är att Stockholms filmfestival i år, 2014, firar sin 25:e upplaga. Och det var också 1990 som min första kortfilm, Persia, i Sverige visades på Filmens Dag, en förlaga till Stockholm International Film Festival.

Varje fredag framöver kommer jag att publicera en filmrecension, ett audiovisuellt reportage eller någon annan intressant artikel om film på min blogg. Jag kommer att betygsätta filmerna genom tecknet rate-a som i Skärmklipp aidafilm2. Ett rate-a är det lägsta och rate-arate-arate-arate-arate-a det högsta betyget.

Trevlig läsning och tittning!

Phoenix Fataneh

Fataneh är ett persiskt namn och det betyder två helt olika saker som jag identifierar mig med: Den ena betydelsen är doftande acacia och den andra är upprorisk. Jag brukar säga att jag är en upprorisk doftande acacia. Och Phoenix betyder återfödd/föryngrad. Alltså återfödd/föryngrad upprorisk doftande acacia.