Radio Sweden Persian – Intervju med Phoenix Fataneh Nik-khakian


Namnlös3

Radio Sweden Farsi intervjuar Phoenix Fataneh Nik-Khakian

Igår den 17 november intervjuades jag av Sveriges Radios persisks program: Radio Sweden Persian om den iranska filmen Melbourne som vann priset för bästa manus på Stockholm Internationell Filmfestival och tre andra iranska långfilmer: Tales, Today och I’m not angry  som visades på Stockholm Internationell Filmfestival. Nima Javidi, Melbournes regissör och manusförfattare vann priset för bästa manus på Stockholms Internationella Filmfestival 2014. Juryns motivering för tilldelningen av priset för bästa manus lider:

”När en filmfigur fattar beslut som är svåra att förstå blir det en utmaning att som åskådare ta till sig karaktären. Den här filmen lockar oss istället till reflektion, och påminner oss om att stanna kvar vid tanken på våra egna handlingars konsekvenser. Filmen är en påminnelse om hur svårt det är att vara en ansvarstagande människa.”

Melbournes fotograf, Hooman Behmanesh, tilldelades ”Hedersomnämnande bästa foto”.

Klicka på länk nedan för att lyssna på Sveriges Radios persisks programs, Radio Sweden Persian, intervju med mig om .

Intervju med Fataneh Nik-Khakian

Jag träffade regissörn och manusförfattaren Nima Javidi på Berns hotell för en intervju om hans film Melbourne den 9 november. Vi tog sedan en promenad längs Strandvägen och Djurgården. Klicka på länken nedan för att läsa min recension intervju med Nima Javidi.

Melbourne – recension och intervju

nima_javidi_regiss_r_melbouren_2014-11-09_29__2Nima Javidi på Djurgårdsbron i Stockholm